Ensimmäiset Diabetesmessut onnistuivat yli odotusten

25.09.2016

Lääkkeiden saatavuus ja hoidon eriarvoisuus puhuttivat

Suomen ensimmäiset Diabetesmessut Tampere-talossa 23.–24.9. keräsivät yli 3600 kävijää.

– Tapahtuma onnistui yli odotusten. Diabeteksen hoito kiinnostaa suuresti sekä diabeetikoita että ammattilaisia, toteaa Diabetesliiton toiminnanjohtaja Janne Juvakka.

Diabetes 2016 -messujen teema ”Minun diabetekseni ei ole kansansairaus” painotti sairauden ja sen hoitamisen yksilöllisyyttä. Messuilla kuultiin Suomen parhaiden asiantuntijoiden puheenvuoroja diabeteksen hoidosta, uudesta teknologiasta ja tutkimuksesta. Tiedon lisäksi messut tarjosivat kohtaamisia ja vertaistukea.

– Monet nostivat esille huolen siitä, että diabeetikot ovat eriarvoisessa asemassa hyvän hoidon saatavuudessa asuinpaikasta riippuen. Huoli diabeteslääkkeiden korvausten heikennyksistä nousi myös vahvasti esiin, Janne Juvakka kertoo.

Luennoille oli hetkittäin enemmän tulijoita kuin saliin mahtui ja perjantain ammattilaisohjelma myytiin loppuun jo etukäteen. Yleisöohjelman luentoja voi katsoa jälkikäteen Diabetesliiton Youtube-kanavalla (https://www.youtube.com/channel/UCoPEbU69IO8QQlff8X7rbHA).

Katso myös tapahtumakuvia Kuvapankista >>

Suomen Diabetesliitto ja Expomark järjestivät messut yhteistyössä.

Lisätiedot:

Diabetesliitto:
tiedottaja Johanna Häme-Sahinoja, puh. 050 310 6601
viestintäjohtaja Laura Manninen, puh. 050 4335629
etunimi.sukunimi@diabetes.fi

Expomark Oy:
toimitusjohtaja Tomi Niemi, puh. 040 765 6248
markkinointipäällikkö Taina Hiekkataipale, puh. 040 550 5950
etunimi.sukunimi@expomark.fi


Suomen Diabetesliitto on diabetesta sairastavien, läheisten ja diabetesammattilaisten yhteisö. 60 vuoden kokemuksella liitto kuuntelee ja ymmärtää, millaista on elää diabeteksen kanssa. Liitosta saa eri kanavien kautta luotettavaa ja ymmärrettävää tietoa diabeteksesta sekä monipuolista tukea diabeteksen kanssa elämiseen. Diabetesliitto vaikuttaa aktiivisesti päättäjiin ajaen ja puolustaen hyvän hoidon edellytyksiä. Diabeteskeskuksen kursseilla saa tiedon ja asiantuntija-avun lisäksi korvaamatonta vertaistukea. Ammattilaisia kouluttamalla liitto kehittää diabeetikoiden hoitoa koko maassa. Yksi elämä -hankkeet edistävät kaikkien terveyttä ja hyvinvointia.

Expomark Oy järjestää teollisuuden ja hyvinvoinnin ammattitapahtumia yli 25 vuoden kokemuksella. Expomark toimii yhteistyössä eri alojen tärkeimpien järjestöjen ja toimijoiden kanssa eri puolella Suomea. Tapahtumiimme liittyvät tiiviisti alan parhaat kongressit, seminaarit ja muut oheistapahtumat.

Takaisin